Koorkring Zeeuws-Vlaanderen
Zing van de Heer een nieuw lied, heel de aarde, zing van de Heer.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

zuster Wivina Luijkx en Agnes Dhuyvetter onderscheiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Wanneer iemand een onderscheiding krijgt of gehuldigd wordt, gaat er een periode van voorbereiding aan vooraf. De aanvraag moet ingediend worden, duidelijk omschreven wat de jubilaris allemaal aan goede dingen heeft gedaan. Zo gaat het ook voor het 'Ereteken voor bijzondere verdienste' dat door de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging wordt uitgereikt.

 

 

Tijdens de jubileumviering van de koorkring op zondag 18 januari hebben zuster Wivina en Agnes Dhuyvetter uit handen van pastoor Wiel Wiertz het 'Ereteken voor bijzondere verdienste' ontvangen. Dit voor hun inzet voorafgaand aan de oprichting van de koorkring en het werk dat beiden gedurende 25 jaar hebben verzet voor de koorkring en de activiteiten voor de Contactdag Zeeland. Het diocesaan bestuur van de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging in het Bisdom van Breda heeft daarom ingestemd met de toekenning, omdat beide dames zich gedurende meer dan een kwart eeuw zich hebben ingezet voor de liturgie en kerkmuziek op regionaal vlak.

 

De Nederlandse Sint Gregoriusvereniging heeft verschillende onderscheidingen. Parochie- en/of koorbesturen kunnen personen die zich verdienstelijk maken voor de muziek in de liturgie bij gelegenheid van een jubileum voordragen voor toekenning van een onderscheiding. Meestal zijn dat de eremedaille, draagspeld of hanger in brons (12,5 jaar), zilver (25 jaar) en goud (40 jaar). Voor 50, 55 en 60-jarige jubilea zijn er jaartalinsignes die op het lint van de eerder toegekende gouden medaille kan worden aangebracht. Deze eretekenen worden toegekend aan personen binnen het eigen koor of parochie.

Daarna komt het Ereteken voor bijzondere verdienste. Dit kan worden toegekend aan een persoon, een koor of instelling als onderscheiding voor bijzondere verdiensten, niet alleen in, maar ook buiten de eigen parochie, op minstens plaatselijk dan weg regionaal niveau. Voor de toekenning van deze onderscheiding is een hiermee instemmend besluit van het diocesaan bestuur vereist.

 

Meer over de verschillende onderscheidingen kunt u hier lezen.

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld