Koorkring Zeeuws-Vlaanderen
Zing van de Heer een nieuw lied, heel de aarde, zing van de Heer.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Lijst met albums
Orgelwandeling in Aardenburg

Na een onderbreking van enkele jaren was er woensdag 20 juli jl. weer een orgelwandeling tussen de drie Aardenburgse kerken.

Zangavond Jaar van Barmhartigheid

Vrijdag 20 mei organiseerde Koorkring Zeeuws-Vlaanderen de jaarlijkse zangavond 'Zingen van Barmhartigheid'. Het thema werd zo gekoppeld aan het heilige Jaar van Barmhartigheid. De zangavond ging door in de heilige Barbarakerk in Breskens. Medewerking verleenden Ignace Thevelein, verantwoordelijke voor kerkmuziek in het bisdom Brugge, en Marcel Mangnus, organist van de heilige Willibrordusbasiliek in Hulst.

Diocesane zangdag Jaar van Barmhartigheid

De diocesane afdeling van de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging organiseerde in samenwerking met het Sint Franciscuscentrum de jaarlijkse zangdag op zaterdag 12 maart 2016 in de heilige Antoniuskathedraal in Breda. Op het programma stond muziek voor het Jaar van Barmhartigheid.

Contactdag Zeeland 2015

Zaterdag 14 november organiseerden de Gezamenlijke Koorkringbesturen in Zeeland, Koorkring Zeeuwse Eilanden en Koorkring Zeeuws-Vlaanderen, voor de negentiende keer de Contactdag Zeeland. De studiedag ging door in de H. Eligiuskerk te Oostburg met als thema 'de Psalmen gezongen - ontmoetingen in verschillende tradities'.

Zangavond 'Zend uw Geest'

Vrijdag 22 mei 2015 organiseerde de koorkring haar jaarlijkse zangavond in de H. Johannes de Doperkerk te Sint Jansteen. Uit de Vlaamse zangbundel 'Zingt Jubilate' werden liederen gezongen voor het hoogfeest van Pinksteren en vormselvieringen.

Contactdag Zeeland 2014

De heel geslaagde Contactdag Zeeland 2014 zit er op. De 40 deelnemende zangers en zangeressen zijn onderleiding van Jan Schuurmans en Marcel Mangnus enthousiast aan de slag geweest met liederen en gezangen uit Taizé en Iona. Geerten Kok gaf tussen door uitleg over beide gemeenschappen. De dag werd afgesloten met een meditatieve viering volgens de liturgie van Iona met enkele elementen uit Taizé.

CD-presentatie Sint Caeciliakoor Heinkenszand

Vrijdag 5 september was het een grote drukte in de H. Blasiuskerk in Heinkenszand. Een 200-tal mensen vanuit heel Zeeland, zelfs enkele uit Noord-Brabant, waren naar de kerk gekomen voor een 'concert' van het mannenkoor van de geloofsgemeenschap met de presentatie van hun eerste CD.

Zangavond ' Zingt met elkaar'

Vrijdag 16 mei 2014 organiseerde het koorkringbestuur een zangavond in de H. Maria Hemelvaartkerk te Philippine. Thema van de avond was 'Zingt met elkaar'. Dit deden we met liederen uit de Vlaamse zangbundel ' Zingt Jubilate'. De aanwezigen gingen aan de slag onder de deskundige leiding van Ignace Thevelein en Marcel Mangnus.

Diocesane zangdag 'Het woord dat vleugels kreeg'

Zaterdag 10 mei jl. organiseerde het bestuur van de Diocesane afdeling van de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging in het bisdom van Breda haar jaarlijkse zangdag. Dit jaar in samenwerking met het Vormingscentrum i.o. van het bisdom van Breda en in samenwerking met het project 'Geloven in Muziek' van de H. Augustinusparochie Breda.

Jubileum Sint Gregoriuskoor Sint Jansteen

Zondag 23 februari vierde het Gregoriuskoor uit Sint Jansteen hun 70-jarig jubileum. De jubileum dag werd begonnen met een druk bezochte eucharistieviering in de eigen kerk met pater Reurs als voorganger. Het koor zong de wisselende gezangen uit de Mis van de heilige Johannes de Doper – de patroon van de kerk. Aansluitend was er gelegenheid om het koor en de leden te feliciteren tijdens de receptie.

Zangmiddag Koorkring Zeeuwse Eilanden zaterdag 1 februari 2014

Het bestuur van de koorkring Zeeuwse Eilanden organiseerde zaterdag 1 februari 2014 in Heinkenszand haar zangmiddag. Thema was dit jaar: 'Maria Lichtmis en de heilige Blasius'.  In dit album een impressie van de studiedag.

Contactdag Zeeland 2013

Zaterdag 9 november organiseerde de Koorkring voor de 17de keer de studiedag Contactdag Zeeland.

Zangavond 17 mei 2013

Vrijdag 17 mei organiseerde het Koorkringbestuur van de Koorkring Zeeuws-Vlaanderen voor de derde keer een zangavond. Hier volgt een fotoverslag van de geslaagde avond.

 

Diocesane Zangdag 2013

In de H. Moeder Godskerk in Roosendaal werd zaterdag 13 april 2013 de diocesane Zangdag gehouden, een organisatie van het diocesaan NSGV-bestuur en de Pastorale Dienstverlening van het bisdom van Breda.

Contactdag Zeeland 2012

Voor de 16de keer werd op zaterdag 10 november 2012 de Contactdag Zeeland gehouden. Dit maal in de Emmaüskerk in Terneuzen. Het thema dit jaar: "de heilige Geest in ons midden". Centraal stond naast de Mis van de heilige Geest liederen die gebruikt kunnen worden bij Vormsel- en Pinkstervieringen. De dag werd besloten met een eucharistieviering met vicaris Paul Verbeek als voorganger.

In dit album een beeld van de studiedag.

Presentatie nieuwe uitvaartliederen parochie H. Maria Sterre der Zee

Een beeld op de presentatie van de nieuwe bundel met uitvaartliederen in de parochie H. Maria Sterre der Zee op vrijdag 14 september 2012

Zangavond 11 mei 2012: Maria is jouw naam

Vrijdag 11 mei 2012 organiseerde het koorkringbestuur haar zangavond met thema: 'Maria is jouw naam' in de H. Willibrordusbasiliek te Hulst.

Contactdag Zeeland 2011

Zaterdag 12 november werd voor de vijftiende keer de Contactdag Zeeland gehouden. Voor de derde keer in Sint Eligiuskerk te Oostburg. "Het volk dat in het duister ronddoolt, ziet een schitterend licht". Met het eerste vers van Jesaja 9 als thema gingen de 26 deelnemers 'zingend op weg naar Kerstmis'. Hier een foto impressie van de dag.

Zangmiddag Koorkring Zeeuwse Eilanden

Zaterdag 24 september organiseerde de koorkring van boven de Westerschelde in de H. Willibrorduskerk in Zierikzee haar jaarlijkse zangmiddag. Hier een reportage van de zangmiddag.

Jubileum Dameskoor van de Basiliek Hulst

Het laatste weekend van oktober 2010 vierde het Dameskoor van de Basiliek hun 40-jarig jubileum.

Jubileum Emmaüskoor Terneuzen

Met een dubbelconcert op zondag 15 mei 2011 vierde het Emmaüskoor uit Terneuzen hun 40-jarig jubileum.

Jubileumviering Jongerenkoor Aardenburg

Zondag 3 oktober 2010 opende het Jongerenkoor Aardenburg het jubileumjaar met een eucharistieviering in de H. Maria Hemelvaartkerk te Aardenburg.

Jubileumviering koor de Westenwind

Koor de Westenwind vierde op Eerste Pasen 2011 het 40-jarig jubileum in de H. Barabarakerk te Breskens.

Contactdag Zeeland 2010

Zaterdag 13 november organiseerde de Koorkring voor de veertiende keer de studiedag Contactdag Zeeland. Plaats van samenkomst was de Eligiuskerk in Oostburg.

Zangavond "Wieg hen in jou eeuwigheid"

Vrijdag 17 juni 2011 kwamen 35 enthousiaste zangers en zangeressen bijéén voor de zangavond met liederen voor Avondwake en Uitvaart.