Koorkring Zeeuws-Vlaanderen
Zing van de Heer een nieuw lied, heel de aarde, zing van de Heer.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Zomerorgelconcerten Hulst 2014

De Stichting Internationale Zomerorgelconcerten Hulst staat aan de vooravond van een bijzondere editie van de Hulsterse Orgelconcerten. De Stichting viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. Vanaf 1972 werden meer dan 200 concerten georganiseerd in de Basiliek van Hulst. Het jubileum valt samen met de viering 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen.

 

 

Komende zomer zijn er weer vier orgelconcerten gepland. Het openingsconcert van het jubileumjaar belooft bijzonder te worden. De jonge Hulsterse musici Marcel Mangnus en Mathieu van Bellen spelen op 20 juni voor het eerst samen en verworgen een duo-concert voor orgel en viool. In het kader van 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen creëren zij tevens een suite over het Zeeuws-Vlaamse volkslied.

Op 4 juli verzorgt Paul De Maeyer uit Oostakker het tweede orgelconcert. De Maeyer staat bekend om zijn verrassende en creatieve orgelconcerten en projecten. In Hulst zal hij onder andere een 'Polychrome Suite' improviseren.

Ook Hera Wyckers is in Zeeuws-Vlaanderen geen onbekende. Deze jonge Belgische organsite is onder andere dirigente van gemengd koor Terra Sancta uit Lamswaarde. Wyckers studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en volgt momenteel een specialisatie koordirectie. Zij concerteert op 18 juli in de Basiliek.

Het slotconcert wordt op 1 augustus gegeven door Bernard Winsemius. Deze orgelgrootmeester uit Amsterdam is organist op het hoofdorgel van de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Hier verzorgde hij onder andere het orgelspel tijdens de huwelijksdienst van koningspaar Willem-Alexander en Maxima. Als barokspecialist en gekend concertorganist mag de jarige Stichting zich verheugen op een prachtig slotconcert.

 

De Stichting heeft ook een eigen website.

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld