Koorkring Zeeuws-Vlaanderen
Zing van de Heer een nieuw lied, heel de aarde, zing van de Heer.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Derde orgelconcert in Hulst

Het derde orgelconcert van de 44ste jaargang wordt op vrijdag 13 juli gegeven door de jonge Franse orgelvirtuoos David Cassan. Aanvang van het concert op het Loys Isoré-orgel is 20.00 uur.

 

 

 

David Cassan studeerde bij Thierry Escaich, Pierre Pincemaille, Philippe Lefebvre en François Espinasse en Erwan Le Prado aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs en in Lyon, waar hij prijzen behaalde voor orgel, improvisatie, harmonie, contrapunt, fuga, Renaissance polyfonieën en composities uit de XXste eeuw.
 
David Cassan is een erkend bekend musicus, wat blijkt uit zijn talrijke prijzen en onderscheidingen. Hij ontving de beste prijs van de internationale wedstrijden van Chartres (Frankrijk), Saint-Albans (Engeland), Haarlem (Nederland), Pierre Pincemaille (Frankrijk), André Marchal (Frankrijk), Boëllmann-Gigout (Frankrijk), Merklin (Frankrijk) , Westfalen Impro 5 (Duitsland), Schwäbisch Gmünd (Duitsland) en de Grote Jean-Louis Florentz Internationale prijs van de Academie voor Schone Kunsten (Frankrijk). Daarom is hij een van de meest beloonde organisten van zijn generatie.
 
Momenteel besteedt hij veel aandacht en tijd aan zijn carrière als solist, naast zijn vaste benoeming als organist van l'Oratoire du Louvre in Parijs. Zijn huidige werk geeft hem de kans om te spelen met talrijke beroemde orkesten (Orchestre Philharmonique de Paris, Orchestre National de Lyon, Capitole de Toulouse ...) op prestigieuze plaatsen in Frankrijk en daarbuiten (Duitsland, Rusland, China, Polen, Israël, Estland, Letland, Luxemburg, Hongarije, Spanje, IJsland, België, Engeland, Uruguay, Ierland, Nederland, Italië, Zwitserland, Portugal).
 
 
Programma
1) Georg Friedrich Haendel

Onderdelen voor een muzikale klok (arr. O. Latry)
- A voluntary on a Flight of Angels
- Duetto
- Menuet
- Gigue
 
2) David Cassan
Geïmproviseerd concert in Haendel-stijl
- Allegro
- Largo
- Vivace
 
3) Jean-Baptiste Lully
'Chaconne' van Cadmus and Hermione (trans D. Cassan)
 
4) David Cassan
Geïmproviseerde Chaconna in Buxtehude-stijl
 
5) Johann Sebastian Bach
Fantasia en fuga in G klein
 
6) David Cassan
Gratis improvisatie op een populair thema


 

De basiliek is geopend vanaf 19.30 uur en kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa bij de ingang (Marktzijde) voor € 10,00.

 

 

 

Het vierde en laatste concert van dit jaar is op vrijdag 27 juli om 20.00 uur. Concertant is dan Paul De Maeyer. U kunt dan kijken naar de film 'Modern Times' van Charlie Chaplin met live improvisatie op het orgel.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld