Koorkring Zeeuws-Vlaanderen
Zing van de Heer een nieuw lied, heel de aarde, zing van de Heer.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Zangavond te Zuiddorpe - Meerstemmigheid in de liturgie

Jaarlijks organiseert Koorkring Zeeuws-Vlaanderen in de maand mei een zangavond in één van de kerk van de drie parochies in Zeeuws-Vlaanderen. Dit jaar zijn we vrijdag 19 mei aanstaande te gast in de Heilige Maria Hemelvaartkerk, Dorpsplein 1 te Zuiddorpe. Thema van de zangavond is dit jaar: "Meerstemmigheid in de liturgie".


 


Als we aan meerstemmigheid in de liturgie denken, gaan onze gedachten vaak uit naar een meerstemmige mis of meerstemmige koorstukken. Er is echter meer mogelijk.... Dat willen we tijdens de zangavond gaan verkennen met Ignace Thevelein. We gaan samen zingen en zo ontdekken dat er andere manieren zijn om met meerstemmigheid om te gaan in aansluiting bij de kern van liturgievieren.

De zangavond gaat door op vrijdag 19 mei 2017 in de H. Maria Hemelvaartkerk te Zuiddorpe van 19.30 uur tot ca. 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie/thee klaar en rond de klok van 20.30 uur lassen we een korte pauze in.

De zang avond staat ook dit jaar onder leiding van Ignace Thevelein en Marcel Mangnus.
Ignace Thevelein is verantwoordelijke voor kerkmuziek in het Belgische bisdom Brugge en bestuurslid van Koor en Stem. Daarnaast maakt hij deel uit van de redactie van de  ‘Zingt Jubilate’.
Marcel Mangnus is organist van de Sint Willibrordusbasiliek te Hulst en adviseur van het koorkringbestuur.
 
Tijdens de zangavond zullen liederen ingestudeerd worden die iedereen dan in eigen parochie/geloofsgemeenschap kan gebruiken. De avond is dus uitermate geschikt om uw repertoire uit te breiden. Voor de deelnemers zijn er geen kosten verbonden aan de avond.
 
Graag vernemen wij uiterlijk woensdag 17 mei hoeveel leden er van uw koor/parochie zullen deelnemen aan de zangavond. Opgave via het e-mailadres van de koorkring.
 
Locatie:               Dorpsplein 1 - Zuiddorpe
Aanvang:              19.30 uur – de kerk is open vanaf 19.00 uur


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld