Koorkring Zeeuws-Vlaanderen
Zing van de Heer een nieuw lied, heel de aarde, zing van de Heer.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Zangavond: Maria is jouw naam

 

Ook dit jaar organiseert het koorkringbestuur een zangavond. Iedereen is van harte welkom in de H. Willibrordusbasiliek te Hulst op vrijdag 11 mei om 19.30 uur. Thema is 'Maria is jouw naam'.

 

 

In de religieuze beleving van heel wat mensen blijft Maria een voorname plaats innemen. Ze mag  dan ook tot de meest geliefde onder de heiligen genoemd worden. Binnen de litplacedurgie krijgt Maria bijzondere aandacht tijdens de Advent en Kersttijd, ter gelegenheid van de verschillende (hoog)feesten en gedachtenissen en ook in het avondgebed en de dagsluiting van het getijdengebed. Maar daarnaast zijn er vele devoties ontstaan: bedevaarten, rozenkransgebed, angelusgebed, litanieën, scapulier, enz. Zo is in de kerk van het westen ook de gewoonte gegroeid om de maanden mei en oktober als een speciale ‘Mariamaand’ te vieren.

 

Het koorkringbestuur organiseert in de maand mei een ‘Maria-zangavond’, dit in navolging van de vorig  jaar gehouden zangavond met liederen voor avondwake en uitvaart.

De zangavond gaat dit jaar door op

 

vrijdag 11 mei 2012

in de H. Willibrordusbasiliek te Hulst

van 19.30 – ca. 22.00 uur

 

Vanaf 19.00 uur staat de koffie/thee klaar en rond de klok van 20.30 uur lassen we een korte koffiepauze in.

 

De zangavond staat ook dit jaar onderleiding van Ignace Thevelein en Marcel Mangnus.

 

Ignace Thevelein is verantwoordelijke voor kerkmuziek in het Belgische bisdom Brugge en bestuurslid van Koor en Stem. Daarnaast maakt hij deel uit van de redactie van de Vlaamse liedbundel ‘Zingt Jubilate’.

Marcel Mangnus is organist van de Sint Willibrordusbasiliek te Hulst en adviseur van het koorkringbestuur.

 

Tijdens de zangavond zullen liederen ingestudeerd worden die iedereen dan in eigen parochie/geloofsgemeenschap kan gebruiken. De avond is dus uitermate geschikt om uw repertoire uit te breiden. Voor de deelnemers zijn er geen kosten verbonden aan de avond.

 

Graag vernemen wij uiterlijk woensdag 9 mei hoeveel leden er van uw koor/parochie zullen deelnemen aan de zangavond. Opgave via het e-mailadres van de koorkring.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld